Ve dnech 1.4. – 5.4. 2019 proběhl v jídelně čtvrtý audit v rámci projektu Miluji jídlo, neplýtvám. Žáci vyplnili anketu, jaká jídla by si přáli uvařit ve školní jídelně. Paní kuchařky udělaly vše pro to, aby se alespoň některá z přání žáků objevila na jídelníčku. Na celý audit opět dohlížel tým žáků z prvního a druhého stupně. Jejich úkolem bylo zjistit, z jakého důvodu žáci nedojídají obědy a kolik zbytků se vyhodí. Dalším úkolem bylo porovnat výsledky auditů. Žáci šetřením zjistili, že v pondělí se odevzdalo 7,9 kg, v úterý 7,8 kg, ve středu 7,5 kg, ve čtvrtek 14,3 kg a v pátek 12,5 kg jídla. Dohromady se odevzdalo 49,9 kg zbytků. Při prvním auditu se odevzdalo celkem 64,1 kg, při druhém auditu 40,2 kg a při třetím auditu 69,2 kg zbytků. Žáci vypočítali, že se v tomto auditu odevzdalo o 14,2 kg zbytků méně než při prvním auditu, o 9,7 kg více zbytků než při auditu druhém a o 19,3 kg méně než při třetím auditu. Podařilo se splnit cíl, kterým bylo snížení množství odevzdaných zbytků. Další audit proběhne v dalším školním roce. Věříme, že i při tomto auditu se podaří stanovený cíl splnit.
Poděkování patří všem zúčastněným žákům, pedagogům a pracovníkům ve školní jídelně.
Mgr. Michaela Kociánová, Mgr. Daniela Urbanová